Vrouwelijke gamers op Steam

Laatst vroeg iemand me of ik gamen nog wel leuk vond omdat er de laatste tijd weer zo weinig spellen uitkomen die een beetje vrouwvriendelijk zijn. Er ontstond toen een hele discussie.

Ik denk dat er wel degelijk leuke spelletjes te benoemen zijn die niet vrouw onterend zijn. Misschien moet je alleen even wat harder zoeken. Toch is dat ook niet zo gek aangezien slechts 4% van de bezoekers op de steam website vrouwen zijn. Maar hoeveel er daadwerkelijk spelen weten we niet, je hoeft namelijk je geslacht (gelukkig) niet op te geven wanneer je je registreert.

Positieve spellen voor vrouwen op Steam?

sterke game-vrouwenIk ben een dame die speelt onder mijn man’s Steam account. Ik hou niet van schietspellen maar ik hou van avontuur, platform, puzzel oplossen, RPG-type spellen. Eventuele suggesties voor Steamspellen die onder deze categorie vallen, en ideaal hebben vrouwelijke of geslachtsneutrale / irrelevante hoofdpersonages? Bonuspunten als ze worden ontwikkeld door bedrijven die naar uw weten veel vrouwen huren of op een of andere manier vrouwelijk positief zijn. Ook bonuspunten als de vrouwen in het spel andere dingen dragen dan goedkope kleding.

Je zou je in ieder geval je eigen account moeten krijgen, je kunt nog steeds zijn spelletjes spelen door middel van het delen van een familie en vice versa onder ieder zijn steam account.

U kunt de komende Assassin’s Creed: Liberation HD bekijken. Hier, hier, hier en hier zijn enkele suggesties. Niet allemaal zijn het genre dat je wilt en niet alles is op Steam, maar het is een goede plek om te beginnen.

Die subreddit is een goede bron voor informatie zoals dit, als u wilt overwegen om mee te doen. Luister ook naar Forcen die met de suggestie kwam. Maak je eigen stoomaccount.

Je moet ‘Gone Home’ uitchecken. Het is niet zozeer een spel als het gaat om het samenwerken van een verhaal, maar het is mooi. De beste gaming ervaring die ik in jaren heb gehad. Naar de maan. Driftmoon. Mass-effect. Dragon Age. Jade Empire. Contrast. The Longest Journey, dit zijn allemaal perfecte voorbeelden.

Beyond Good and Evil is perfect en ik moet seconden naar de maan. Ook Tomb Raider, Portal & Portal 2. Zeker Tomb Raider.

Velen zullen zeggen dat Tombraider een beetje vrouwonvriendelijk is. Met de strakke pakjes en grote tieten heeft ze veel voor vrouwelijke gamers stuk gemaakt. Of is het misschien op de kaart gezet? Hoe je er ook naar kijkt. Tegenwoordig is ze van een heel ander kaliber en hebben de tieten plaats gemaakt voor hersenen en vernuft. Een echte chick om tegenop te kijken en zeker niet meer de seksistische Lara Croft van vroeger.

Schietspelletjes zijn er genoeg op steam, maar zo’n uitgebreide avonturen en platform shooter kom je niet vaak tegen. Ik raad zeker de steam game Tombraider aan voor iedereen die hem nog niet heeft gespeeld.

Gone Home is de moeite waard om de vraagprijs te waarderen. Misschien wat duurder maar echt waar voor je geld. Kom op mensen! Moeten we echt een hulponderwerp in een bitter debat omzetten? Hoe dan ook, ik heb een aantal MURU gespeeld en tot nu toe is het best goed. Ik denk dat de hoofdpersoon vrouwelijk is.

Het lijkt alsof je het nodig hebt. Als je iemand niet kan aanpakken die iemand anders voorstelt, en beschouw het als ‘bitter debat’, stel je voor dat je ergens anders dan de ‘Discussie van de Steam Community Users’ vindt waar niemand helemaal op antwoord komt. Misschien start een blog zonder mogelijkheid voor commentaar?

EDIT: En bedoel je misschien MURI? Is de juiste titel vergeten wanneer u heeft besloten om anderen te corrigeren?

Het was niet alleen jij die ik aanpakte. Ik was aan het antwoord bezig en ik heb geen mening over Gone Home sinds ik het nog nooit heb gespeeld, het is gewoon een beetje verdrietig om te zien wat een bitter debat zou kunnen worden over de kwaliteit van een spel in een onderwerp dat is gemaakt voor aanbevelingen.

steam game vrouwen

Aangezien jij en hij het spel hebben gespeeld, hoe zit het met het uitleggen waarom je denkt dat het een goed spel is? Ik zou ook uitleggen, maar zoals ik al zei, heb ik het nooit gespeeld.

Uit de schermopnamen en video’s lijkt dit mij als een verkenningsverkenningsspel in de lijnen van Myst en Labyrinth of Time, behalve dat het hier meer dan alleen stilstaande beelden en kleine animaties zijn. Ik vraag me af of er een speelbare demo ergens is om te helpen beslissen of het spel de 20 euro waard voor je is.

Er zijn een aantal games met sterke vrouwelijke hoofdrollen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *