Handtas & Bretels

Voor wie het nog niet wist, een handtas is prachtig af te stemmen op bretels. Beide hebben namelijk een brede strook van stof of leer die aan het lichaam hangt. Je kunt deze matchen, of juist mismatchen voor een extra opvallend effect.

Steeds meer vrouwen dragen ook weer bretels, een stijl die weer helemaal terug is vanuit de jaren ’80 en nu weer zijn opmars heeft in het Nederlandse straatbeeld. Je hoeft natuurlijk niet altijd mee te gaan, maar met zo’n fashion item wat zo leuk te combineren is, hoe kun je het dan laten? Veel zaken bieden bretels aan voor mannen, maar dat deze eigenlijk voor heren op de markt zijn gebracht hoeft jou niet te weerhouden een leuk paar op de kop te tikken, zoals bij www.mightygoodman.nl/nl/bretels

Omdat ook veel mannen weer bretels dragen kun je je handtas op twee manieren afstemmen:

  1. Stem hem af op je eigen outfit waarin je bretellen hebt verweven
  2. Stem hem af op de outfit van je vriend of man om met zijn bretels te matchen (helemaal leuk voor een feestje of trouwerij waarbij je extra aandacht schenkt aan elkaars kleding)

De vrouwelijke bretels outfit

Yes, allereerst dan het afstemmen op je eigen vrouwelijke outfit. Veel mannen vinden niets sexyer dan een vrouw in een verpakking, en dat betekent banden die om het lichaam heen zitten. Dat kan dus ook met een paar mooie bretels bewerkstelligd worden en daar kun jij handig gebruik van maken.

vrouwen bretelsDe banen van de suspenders zijn perfect af te stemmen met de rest van je outfit. Zo kun je bijvoorbeeld donkere banen combineren met een wit overhemd. Perfect voor het contrast! Het leukste vind ik het altijd om er dan nog meer donkere artikelen bij te doen. Zo valt het geheel extra op, bijvoorbeeld meerdere zwarte artikelen zoals ook nog een hoedje of zelfs een vlinderstrik of ander soort strik (zie ook de foto).

Zo heb je meerdere lagen van donkere kleuren en valt je witte overhemd juist extra op! Dit kun je natuurlijk ook andersom doen, meerdere zwarte lagen en dan witte bretellen kiezen voor een extra pop-out in your face effect.

Deze foto heeft natuurlijk wel heel veel donker dus het zal niet voor iedereen zijn weggelegd, maar het heeft zeker wel wat stijlvols.

 

De bretels afstemmen met je handtas

Bretels en je handtasDan heb je ook nog de optie om het geheel af te stemmen met je handtas. Deze heeft immers ook een baan die over je schouder valt. Kies een contrasterend patroon die extra de aandacht opeist van je look. Kijk alleen uit dat je niet voor een optische illusie hebt gekozen waar mensen misselijk van worden als ze er naar kijken (ja, it happens). Dan kun je beter voor iets veiligers kiezen.

Bijvoorbeeld van deze foto. Er is hier gekozen om de handtas wel met de outfit af te stemmen, maar om een omgekeerde kleur te kiezen. Zo zijn de banen van de suspenders gematched met het hoedje (een extra donkere kleur om er tegen af te steken) en is de strook van de handtas weer met de bottom van de outfit afgestemd, de broek. Hiermee creëer je een leuk speels effect wat direct laat zien dat je over je outfit hebt nagedacht. Ook hier maakt een wit t-shirt in het midden het geheel helemaal af.

 

rode suspenders met rode schoenen

In dit laatste voorbeeld zijn ze misschien niet direct op een handtas afgestemd.

Maar je weet dat het met een rode handtas net zo goed kan werken. Hier is er met kleur nagedacht door de stroken stof te matchen met de hakjes in de schoenen. Een leuk speels effect wat nog een beetje extra wordt versterkt door de rode lippenstift. Perfect voor een goed afgestemd ensemble.

De map in de handen laat zien hoe gemakkelijk je een rood tasje toe zou kunnen voegen voor extra effect en hoe leuk het is om op een speelse manier met je outfit om te gaan om een leuk effect te maken.

 

 

Stem je handtas af op de bretellen van je vriend

Een andere manier die je steeds meer ziet bij trouwerijen is om jouw handtasje af te stemmen op de bretels van je vriend (of aanstaande of gewoon date voor die dag natuurlijk). Wanneer jullie naast elkaar staan zie je gelijk de match, maar wanneer je zelf even gaat kletsen met je vriendinnen of familie is het niet direct zo duidelijk zichtbaar en is het weer een gewone tas die bij je outfit past. Leuk en speels én mensen zullen erover praten en jullie erover aanspreken.

Het werd al heel veel gedaan met matchen tussen paren met broek en topje met bijvoorbeeld een blauwe en bruine kleur gezamenlijk. Dat kun je dus een stap verder tillen en het op een subtielere manier brengen met je look op deze manier af te stemmen. Het zal eerder een effect geven van “ik weet niet precies wat ik zie of waarom het werkt…..maar het werkt”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *